LED-lampor blir varma

En sak som jag gillar med LED-lampor är att de inte blir så varma så att de går att ha i fönstret. Särskilt trevligt är det nu under hösten när det är mörkt ute. Jag är särskilt förtjust i LED-lampor som imiterar riktiga stearinljus. Förr var det ju omöjligt att ha ljusstakar i fönstret i närheten av gardiner, om en inte ville bränna ner hela huset. Vissa hävdar att LED-lampor inte blir varma alls men jag vill bara påpeka att det blir de, bara inte lika varma som den traditionella glödlampan. Det är något att tänka på för dem som pysslar och skapar egna lampskärmar. Det är härligt med Instagram och Facebook för det är så många kreativa människor som visar vad de skapar. Lampskärmar kan målas med sånna här och bli färgglada och personliga. Sedan har det varit poppis att limma på leksaker och spraymåla lampfoten. Enbart fantasin sätter gränser.

Glödlampa med tomteblossgnistror

Leave a Reply