Släck ljuset emellanåt

Hemmet blir enligt många mer mysigt med hjälp av olika ljuskällor, men tänk på att inte låta lampor stå tända dygnet runt. Det är varken bra ur en ekonomisk aspekt eller ur miljösynpunkt. Oavsett om du har lön sjuksköterska eller arbetar som chef och har en rejäl och stabil inkomst varje månad bör du tänka på att släcka ljusen i bostaden, till exempel när du lämnar ett rum. Om man som jag, inte trivs i mörker, kan det istället vara en bra idé att placera ut punktbelysning på flera ställen i hemmet. Genom att satsa på en energisnål belysning behöver du inte heller få lika dåligt samvete om du råkar ha lampan tänd lite för länge. Ett annat tips är att satsa på bra ljuskällor, både vad det gäller själva glödlampan och aspekter som lampskärmar och vinklar. Med rätt lampa, skräm och vinkel kan ljuset från en lampa breda ut sig över rummet på ett harmoniskt sätt. Då kanske du bara behöver tända en lampa istället för tre stycken, men ändå få samma mysiga effekt.

En tänd glödlampa

Leave a Reply