Inreda för ljudets skull!

Idag tänkte jag tipsa lite om vad man kan tänka på när man ska inreda ett rum för bästa möjliga ljud. Vare sig det handlar om stereoljud eller suroundsound så har rummets inredning en stor betydelse för hur kvalitén på ljudet faktiskt blir. Så i stället för att bara tänka på att köpa det allra dyraste och uttestade systemet för ditt ljud så kan det vara smart att se till sin inredning.

 

Tänk på följande:

  • Soffan har en stor betydelse för ljudet då den både bryter upp och gör ljudet mjukare samtidigt som den kan minska effekten av eko.
  • Mattor kan hindra ljudet från att studsa på hårda golv och gör ljudet mjukare.
  • Bokhyllor med både böcker och prydnadssaker i hjälper till med både hindrandes av eko och de är även en bra aspekt i att bryta upp ljudet. Se bara till så saker som kan vibrera står på någon form av textil.
  • Tänk på att ha stora ytor av mjuk textil, så som gardiner och väggkonst, då detta mjukar upp ljuder.
  • Låt högtalarna ta sin plats, göm dem inte i en hörna för att undvika att påverka ljudkvalitén.
  • Se till att du kan stänga både fönster och dörrar för den absolut bästa upplevelsen av ljud.

bio

 

Leave a Reply